WebsiteCareJobs - jobsite voor de zorg in België

CareJobs is het uitgebreide project van MediVacature in België. Net als MediVacature is CareJobs anders dan haar concurrentie, omdat het veel achtergrondinformatie geeft over de zorginstellingen. Je wilt natuurlijk ook graag weten bij wat voor soort organisatie je terecht komt als je reageert op de vacature die je zo aantrekkelijk lijkt. Daarom biedt CareJobs je een presentatie van de organisatie, aangevuld met een interview met een van haar werknemers. Deze content wordt zowel op de website getoond, als in het jaarlijkse carrièremagazine.

Responsive update

De website wordt continu aangepast en verbeterd, om zo concurrenten de baas te blijven. Zo is er afgelopen jaar gekeken naar het mobiele gebruik van de website. Met een websitebezoek van 46,45 % op smartphone en tablet kun je het maken van een responsive website niet negeren. Veel mensen willen waar en wanneer het hun uitkomt websites kunnen bezoeken, op verschillende apparaten. De beleving op deze apparaten verschilt erg. Wanneer je op zoek bent naar een baan in zorg & welzijn wil je het liefst zo snel mogelijk bij je doel komen: vacatures vinden die aan jouw specifieke wensen voldoen. Ik heb de weg naar deze vacatures geprobeerd zo optimaal mogelijk te maken, de laadtijd van de website snel te houden en toch een aantrekkelijke layout te bieden voor deze meestal jonge doelgroep.

CareJobs website
Met een websitebezoek van 46,45 % op smartphone en tablet kun je het maken van een responsive website niet negeren. Veel mensen willen waar en wanneer het hun uitkomt websites kunnen bezoeken, op verschillende apparaten. De beleving op deze apparaten verschilt erg.

Goede vindbaarheid begint bij een goede website

Je kunt de grootste vacaturewebsite zijn, maar als die vacatures niet gevonden worden door werkzoekenden dan heeft het weinig zin. Daarom is bij de ontwikkeling van CareJobs veel aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie (SEO). Naast een gebruiksvriendelijke website is het belangrijk dat de website goed gevonden wordt. Door het toevoegen van een nieuwsonderdeel en meer vaste content op diverse pagina’s van de website, is het bezoek aanzienlijk gegroeid. Daarnaast zijn de pagina’s van de vacatures voorzien van gestructureerde data. Via de standaarden van schema.org zijn de gestructureerde data meegegeven in de bron. Op deze manier lever je zoekmachines data aan waarvan ze meteen zien om wat voor soort content het gaat.

Snelheid

Snelheid is een erg belangrijk onderdeel van een website. Wanneer een website snel is zorgt dit voor korte laadtijden. Dit is belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer je bezoekers een trage internetverbinding hebben, zullen ze snel afhaken wanneer je website veel tijd nodig heeft om te laden. Daarom heb ik voor de CareJobs website door middel van verschillende technieken, gezorgd dat de snelheid geoptimaliseerd is.

Conversie optimalisatie

Om te onderzoeken of de gebruiksvriendelijkheid van de website wel zo goed is als je denkt, kan je hier een van de vele tools voor gebruiken. Wij kozen voor hotjar (url). Hotjar is een conversie optimalisatie tool waarmee je inzicht krijgt in het bezoekersgedrag. Door middel van heatmaps kun je inzicht krijgen in het scroll en clickgedrag van je bezoekers. Je ziet welke onderdelen van je pagina’s het meest bekeken worden, hoe vaak er geclickt wordt op je links en tot hoe ver je bezoekers scrollen. Dit heeft voor bijzondere conclusies gezorgd. Aan de hand van ‘visitor recordings’ kun je op iemands’ scherm meekijken wanneer hij de pagina van jouw website voor zicht heeft. Door deze te analyseren hebben we wat onderdelen van de pagina gewijzigd, wat heeft gezorgd voor meer call-to-action, een grote winst.

www.carejobs.be

CareJobs website

Toegepast

  • Webdesign
  • Front-end development
  • SEO