DrukwerkCareJobs - 14e magazine

CareJobs is de grootste jobsites in de zorg van België. Naast het hebben van een vacature website (www.carejobs.be), geven zij jaarlijks een carrièremagazine uit. Deze is bedoeld voor afstudeerders in zorg-en welzijnsstudies. Bij mijn werkgever Corn Group heb ik in opdracht van CareJobs gewerkt aan dit magazine. 24 Zorginstellingen leverden tekst en beeldmateriaal aan in de vorm van een artikel en een bedrijfsadvertentie. Aan mij de taak om het magazine te ontwerpen. Het magazine wordt in duizenden aantallen verspreid binnen scholen over het hele land.

Doelgroep

De verspreiding gebeurt onder een jonge doelgroep. Vaak vrouwen, tussen de 21-30 jaar. Dit jaar werkte ik aan de 14e editie. Net als bij het MediVacature magazine is 13 edities lang het ontwerp nagenoeg gelijk gebleven. Het leek wat stil te staan. Daarom werd aan mij de vrijheid gegeven om ook hier het magazine een nieuw, fris leven in te blazen. Dit heb ik gedaan door met meerdere (vaak wat speelsere) fonts te werken, te kiezen voor gedurfde layouts en kleuren.

Art direction

Naast het ontwerpen van het binnenwerk (112 pagina’s), was in verantwoordelijk voor de communicatie met de 24 zorginstellingen. Het is een enorme uitdaging om niet te maken te hebben met één opdrachtgever, maar met 24. Door goed te luisteren naar alle wensen en ontwerpen aan te laten sluiten bij de huisstijl die zij hanteren, is het gelukt om magazine op te leveren met allemaal enthousiaste klanten.

Omslag

Net als het binnenwerk, was de omslag aan een nieuw sausje toe. Een model dat vrijstaand gemaakt is, met daarachter een blauwe achtergrond, deed wat koud aanvoelen. ‘Het mag meer zorg uitstralen, in één oogopslag moet te zien zijn dat het om een zorg magazine gaat’, zo werd mij gezegd. Kijkend naar de zorginstellingen in het magazine, ging ik op zoek naar een organisatie die in mijn ogen een geschikte kandidaat zou zijn om een medewerkster beschikbaar te stellen. Ik kwam uit bij Evy, verpleegkundige bij PZ Onzelievevrouw uit Brugge.

Layar

Nieuw in deze editie is de toevoeging van Layar (augmented reality). Op de cover is door middel van het Layar, de pagina voorzien van extra content. Het omslag kan gescand worden met de Layar app en vervolgens is er extra content te zien in de vorm van video, call-to-action knoppen of Social media links. Een leuke toegevoegde waarde voor de zorginstellingen, want het kan potentiële werknemers direct verleiden om meer over de organisatie te weten te komen of direct contact op te nemen.

Online magazine

Naast de verspreiding van het print magazine, wordt het magazine ook digitaal aangeboden (www.carejobs.be/magazine).

Toegepast

  • Print design
  • Art direction
CareJobs magazine voorbeeld Zorgbedrijf Antwerpen CareJobs magazine voorbeeld Armonea CareJobs magazine voorbeeld Sociaal Huis Mechelen CareJobs magazine voorbeeld redactioneel artikel